Moottoripyöräily on yleensä harrastukseen syvemmin perehtyneiden intoilijoiden toimintaa. Raskaat moottoripyörät voivat hieman pelottaa monia muita. Kaksipyöräisiin moottoriajoneuvoihin tutustuminen saatetaan aloittaa lomamatkoilla skootterin selässä. Skootterit ovat matalan kynnyksen menopelejä, varsinkin jos kaikki muutkin näyttävät ajavan niillä.
Suomessa skootterit ovat melko harvinaisia ja tässä syynä voi olla ainakin ilmastolliset tekijät ja niiden hinta. Esimerkiksi Aasiassa skootterit saattavat olla paikoin autoja yleisempiä. Tämä voi ajaa monet kokeilemaan skootterilla ajamista Aasiassa matkustellessaan.
Paikasta toiseen siirtyminen on oleellinen osa matkustelun sisältöä, kun halutaan nähdä maisemia ja nähtävyyksiä tai ihan vain päästä käymään asioilla ja kulkea vaikkapa hotellista rannalle. Tästä seuraa jokapäiväinen pulma, että miten päästä tekemään nämä siirtymät. Kun on matkustettu lentomatkojen päähän, ei ole käytössä omaa autoa eikä yleensä polkupyörääkään. Joissain matkakohteissa on huono julkinen liikenne, eikä ole mitään busseja, metroja, lähijunia tai raitiovaunuja, joilla kulkea. Matkatoimistojen järjestämät ohjelmalliset matkat rajoittavat omaehtoisuutta, ja monet turistit haluavat päästä liikkumaan opastettuja reissuja itsenäisemmin. Joskus taksit ovat kalliita, niitä on huonosti saatavilla tai sitten jokapäiväinen hinnoista neuvottelu saa turistin repimään hiuksia päästään, eikä loma tunnu lomalta. Silloin oma menopeli tuntuu todella vapauttavalta vaihtoehdolta.
Thaimaa on matkakohde, jossa moni kokeilee skootterilla ajamista ensimmäisen kerran. Vaikka autojen määrä on Thaimaassa lisääntynyt, on skootteri edelleen suosittu. Joskus kokonainen perhe jopa koirineen kulkee yhden skootterin kyydissä. Koska Thaimaassa käy paljon turisteja, halutaan heistä myös hyötyä taloudellisesti tarjoamalla heille melkein mitä vain he haluavat. Joskus matkailija ei saa kävellä rauhassa, kun joku on joka kulmalla tarjoamassa skootterin vuokraamista. Kun hiki virtaa ja taksikuskit huijaavat, astuu moni lopulta sisään skootterivuokraamoon, mikäli vuokraamossa on edes ovea saati rakennusta.
Thaimaa on monin osin vielä villiä länttä Eurooppaan verrattuna, eikä vuokraamoissa yleensä kysellä ajokorttia. Vakuutus sentään yleensä kuuluu vuokrahintaan siltä varalta, että skootteri vahingoittuu. Ei edes kannata suostua vuokraamaan skootteria ilman ajoneuvovakuutusta. Hinnat ovat halpoja, skootterin voi saada päiväksi muutamalla eurolla ja kuukaudeksi 50 eurolla. Skootterin vuokrauskulut eivät siis ole iso menoerä matkoilla. Sen sijaan lennoista ja majoituksesta voi koitua kuluja enemmän kuin lähtijällä on säästöjä. Tällöin kannattaa vertailla eri lainojen hintoja, esimerkiksi freedomrahoitus tarjoaa lainojen kilpailuttamista. Matkalle pääseminen ei ole siis sen hetkisistä varoista kiinni.
Maailmassa on kovin erilaisia liikennekulttuureita. Jo Suomessa huomaa selvän eron jo pelkästään Helsingin ja Tampereen autoilijoiden toiminnassa. Käytännöt ja tavat vaihtelevat maittain kovasti eikä pelkästään liikennesääntöjen osalta. Thaimaassa ihmiset ovat tottuneita siihen, että liikennevaloissa on täysin sallittua lähteä skootterilla pujottelemaan autojen välistä. Monesti liikennevalojen kohdalla etulinjassa on skoottereille varattu alue, josta kaksipyöräiset pääsevät nopeasti liikkeelle ennen autoja valojen vaihtuessa vihreäksi. Suomessa skootterit ja moottoripyörät joutuvat odottamaan autojen keskellä, vieden samalla letkassa melkein saman tilan kuin autotkin.
Jo ennen matkalle lähtöä pitäisi ottaa selvää paikallisista liikennesäännöistä ja orientoitua mahdolliseen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Thaimaassa pitää muistaa, että skootterilla ei voi koskaan oikeaan suuntaan kääntyessä ryhmittyä ja jäädä tien keskelle odottamaan sopivaa ylityshetkeä. Skootterilla pitää aina pysyä vasemmassa reunassa ja pysähtyä odottamaan vasempaan reunaan syrjään. Ylittää voi vasta, kun sekä oma kaista että vastaantulevien kaista ovat tyhjät.