Mpkauppa.fi

Home / Moottoripyörän / Suosittuja moottoripyöräilytapahtumia Yhdysvalloissa

Suosittuja moottoripyöräilytapahtumia Yhdysvalloissa

 

Moottoripyörien kokoontumisajot ovat kasvattaneet huimasti suosiota Yhdysvalloissa, joka on popularisoinut motoristikulttuuria elokuvien ja muun massaviihteen kautta. Kallis harrastus vaatii paksun lompakon ja onkin luontevaa, että maailman talousmahti tarjoaa alan suurimmat ja näyttävimmät tapahtumat. Alla on esitelty näistä muutamia.

Sturgis Motorcycle Rally

South Dakotassa loppukesäisin järjestettävä, pian 80-vuotta täyttävä Sturgis-kokoontumisajo on maailman suurin moottoripyöräilytapahtuma. Se saattaa kerätä pieneen, noin 6600 asukkaan harvakseltaan asuttuun kaupunkiin jopa yli 650 000 moottoripyöräilystä kiinnostunutta osallistujaa. Tapahtuma on niin suosittu, että sinne saatetaan saapua oman pyörän kanssa jopa toiselta puolelta maailmaa.

Bikes, Blues & BBQ

Sturgisin tavoin Arizonan osavaltiossa, Fayettevillessa järjestettävä Bikes, Blues and BBQ, on avoin kaikille ja se kerää parhaimmillaan yli 400 000 motoristia. Tapahtuma on saanut näkyvyyttä erityisesti sen harjoittaman hyväntekeväisyyden ansiosta. Taustalla häärii voittoa tavoittelematon organisaatio, joka lahjoittaa lipputuloista kulujen jälkeen jäävän osan kokonaisuudessaan eri avustusjärjestöille, jotka tukevat muun muassa naisia, lapsia sekä vähäosaisia. Nämä perinteiset kokoontumisajot ovat tästäkin syystä poikkeuksellisen perhe- ja lapsiystävälliset.

Laconia Motorcycle Week

Näytösluonteinen moottoripyöräilytapahtuma Laconiassa, New Hampshiressa on saanut alkunsa 1920-luvlla motoristien pysähdyttyä ja kokoonnuttua kyseiselle paikkakunnalle matkallaan muihin osavaltioihin. Erilaisten ratakisojen lisäksi tapahtuman erityispiirteenä ovat mäennousukilpailut. Alun perin paripäiväinen karkelo on sittemmin laajentunut kestämään koko viikon, joten nähtävää on moottoripyöräilystä innostuneelle paljon.

photoplast-lite