Mpkauppa.fi

Home / Moottoripyörän / Moottoripyöräilyssä vaatetus on kaiken a ja o

Moottoripyöräilyssä vaatetus on kaiken a ja o

Nainen ajaa aamulla moottoritietä pitkin

Moottoripyöräilyssä vaatetus on kaiken a ja o, ja talvipyöräily Suomen vaihtelevissa keleissä on luonnollisesti kesäaikana tapahtuvaa pyöräilyä haastavampaa. Pukeutuminen talviajoon lähtee aina alusasujen hankinnasta. Lämmittävät ja korkealuokkaiset tekniset alusasut siirtävät kosteutta iholta pois, jolloin myös kylmäntunne pysyy hyvin poissa. Villan sijaan suositellaan käytettäväksi merinovillaa, joka pitää kosteuden poissa iholta todella tehokkaasti. Keinokuituja kannattaa alusvaatteissa ehdottomasti välttää. Villasukkien käyttö suojaa varpaita kylmettymiseltä ja pitää jalkojen verenkierron tasaisena. Pään, korvien, niskan ja kaulan alue pitää suojata tehokkaasti, jolloin apuna voi käyttää kypärähuppua, ja kaulaliinaa. Buff-kauluri on myös mukavan pehmeä ja lämmin. Kauluri on materiaaliltaan fleecekangasta. Avokypärä sopii kesään ja umpikypärä luonnollisesti talveen. Käsien on pysyttävä ajon aikana lämpiminä, jotta verenkierto toimii kunnolla, ja ajaminen on turvallista. Käsineinä toimivat korkealuokkaiset sormikkaat, joiden päälle puetaan lämmittävät ja hengittävät ajohansikkaat.

Oikea pukeutuminen lisää ajamisen nautintoa

Hyvä konsti lisätä lämpöä on lahkeensuiden ja hihojen tiivistäminen, mihin voi käyttää ilmastointiteippiä. Ajoviima ei saa koskaan päästä ajoasun alle, jotta keho pysyy lämpimänä.Kengät kuuluvat tärkeänä osana pukeutumiseen. Ajokenkien pitää olla täysin vedenpitävät, jotta keho ei kärsi kylmäntunteesta ja lihasvapinasta, jotka ovat Suzuki on suosittu moottoripyörämerkkejä alkaneesta hypotermiasta. Talvi-iltaisin on hyvä käyttää asussa kunnon heijastimia ja keltaista huomioliiviä. Pyörän valojen on myös oltava hyvässä kunnossa. Ajopuku voi olla nahkaa tai tehokkaasti kosteudelta suojaavaa Goretexia. Nahka-asun etuina on, että se on helppo puhdistaa ja huoltaa. Nahka-asua on myös mukava käyttää ja sen kestoikä on pitkä. Hyvin huollettuna nahka-asu kestää jopa 15-30 vuotta. oikeanlaiset ajovarusteet lämmittävät ja lisäävät osaltaan myös liikenneturvallisuutta kelillä kuin kelillä. Suojien käyttö on myös tärkeää ennaltaehkäisyssä ja mahdollisten kaatumisten tai onnettomuuksien sattuessa. Polvisuojat, selkäsuojat, rintasuojat ja kaulasuoja eli donitsi ovat välttämättömiä turvallisuuden kannalta. Päivittäiseen ajoon suositellaan yleisesti nahkapukua, ja esimerkiksi moottoripyörällä tapahtuvalle kesälomareissuille Goretex-asua. Nahkapuku suojaa kuljettajaa kaaduttaessa, mutta tekstiilipuku saattaa sulaa tai hajota. Oikea pukeutuminen ajaessa lisää mukavuutta ja turvallisuutta.

Talvella lämmin vaatetus auttaa

Kerrospukeutuminen on tärkeää kaikkina vuodenaikoina. Ajossa kannattaa suosia pukeutumista, joka vie hikeä tehokkaasti ihosta poispäin. Kerrospukeutumisen avulla kehon liika lämpö poistuu ja on mukava olla. Alusvaatteiden pitää olla puhtaat ja riittävän väljät, sillä tiukka vaatetus estää verenkiertoa. Yleisesti sanotaan, että kun jalat ovat lämpimät, niin koko kehokin on lämmin. Jalkineiden valintaan kannattaa siis todella kiinnittää huomiota. Hyvät ajokengät ovat parhaimmillaan sekoitus nahkaa ja hengittävää mikrokuitua. Etuosan tulee olla joustava ja nivelletty, joka antaa ajokengille hyvän liikkuvuuden ja istuvuuden. Tärkeää on myös, että kantapäissä ja vaihdepolkimien kohdassa on toimivat suojat, sekä vaihdettava kulutuspala joka sijaitsee aina kengän ulkosyrjässä. Ulkoiluhousut moneen käyttötarkoitukseen löytää useammasta vaatekaupasta, ja asut moottoripyöräilyyn löytyvät MP-liikkeistä. Ajamisen lomassa voi myös pysähtyä, liikkua, kävellä tai juosta ja antaa kehon lämmetä. Talvimoottoripyöräily ei ole extremeä, vaan mahdollista myös suomen vaihtelevissa keleissä. Kylmältä suojautuminen on pukeutumiskysymys, sillä ajetaanhan talvella moottorikelkallakin. Useampi kuljettaja haluaa pitää myös menopelin lämpimänä: se onnistuu mainiosti auton sisätilalämmittimen ja moottoripyörän suojapeitteen avulla.

photoplast-lite