Mpkauppa.fi

Home / Uncategorized / Mitä moottoripyöräharrastus antaa harrastajalle ja onko se turvallinen harrastus?

Mitä moottoripyöräharrastus antaa harrastajalle ja onko se turvallinen harrastus?

Moottoripyöräharrastus on yllättävän monipuolinen. Monelle moottoripyöräharrastuksesta tulee varmasti ensimmäisenä mieleen Harley Davidsoneillaan kaahailevat, hieman huonoakin julkisuutta ja huonen leiman saaneet moottoripyöräkerholaiset. Moottoripyöräharrastus on kuitenkin myös paljon muuta!

Millaisia asioita moottoripyöräily tarjoaa?

Ensinnäkin oma moottoripyörä tarjoaa vertaansa vailla olevan liikkumisvapauden! Moni tykkää ajella maaseudun mutkaisilla teillä hitaaseen tahtiin nauttien samalla vapauden huumasta sekä kauniista maisemista. Osalle on tärkeää, että omasta pyörästä löytyy erityisen paljon suorituskykyä ja haastavuutta. Tässäkin tarkoituksessa moottoripyörä päihittää monet muut kulkuneuvot, sillä pyörien hinnat ovat suhteellisen alhaisia verrattaessa niiden suorituskykyyn. Voidaankin sanoa, että moottoripyörissä hinta-suorituskykysuhde on kohdallaan! Osa harrastajista haluaa ylläpitää taikka kohentaa omaa ajotaitoaan ajamalla radoilla. Ratapäivät ovat tähän tarkoitukseen aivan erinomainen mahdollisuus. Myös matka-ajo on motoristien keskuudessa suosittua.

Motoristeja kuvataan toisinaan suureksi veljeskunnaksi, jonka väitetään tietävän jotakin sellaista, jota tämän veljeskunnan ulkopuoliset ihmiset eivät tiedä. Tällä viitataan moottoripyörällä ajamisen kokemukseen, joka voi parhaimmillaan yltää täyttymykseen ja illuusion kaltaiseen tilaan. Aivan erityistä tässä harrastuksessa on sen mukanaan tuoma tunne vapaudesta sekä vauhdin hurma! Kokoontumisajot ovat tilaisuuksia, joissa tämän erityisen “veljeskunnan” jäsenet kokoontuvat yhteen ja nauttivat yhdessäolosta.

Moottoripyöräily sopii myös kilpailuhenkiselle harrastajalle, sillä tarjolla on useita erilaisia kilpailuja! Taitoja voi mitellä niin taitojen, nopeuden kuin hitaudenkin osalta – niin maastossa kuin moottoriradoillakin. Osa kilpailuista sopii ihan perusharrastajillekin, mutta osa on suunnattu kilpailemiseen vakavasti suhtautuville motoristeille.

Moottoripyörän osto ja myynti

Halutessasi ostaa itsellesi uuden moottoripyörän joudut miettimään monia asioita. Budjettisi tietysti asettaa ne raamit, joiden rajoissa voit päätöksiä tehdä. Ehkäpä pyörän myyjä suostuu myymään sinulle pyörän laskulla, jolloin saat hieman maksuaikaa suurelle hankinnallesi. Erilaiset laskutuspalvelut, kuten https://www.invoicery.fi/ ovat erityisen näppäriä tällaisia tilanteita varten. Invoicery on toiminut alalla jo noin 20 vuotta eli kokemusta siltä löytyy. Se onkin laskutuspalveluista suurin pohjoismaissa. Asiakaspalvelua on saatavilla usealla kielellä, joten myös kaupanteko Suomen rajojen ulkopuolelta voisi onnistua. Tähän palveluun on ilmaista rekisteröityä ja sitä voi käyttää muutoin ilmaiseksi, mutta jokaisesta laskusta palvelu perii palvelumaksua 6%.

Onko moottoripyöräily turvallinen harrastus?

Moottoripyöräily on harrastus, jossa turvallisuuteen tulee kiinnittää aivan erityistä huomiota! Turvallisuusmittareiden mukaan se on nimittäin yksi vaarallisimmista liikkumisen muodoista. Jos moottoripyörän kanssa joutuu onnettomuuteen, ovat nämä onnettomuudet usein erityisen vaarallisia. Tästä seuraa se, että vakuutusmaksut ovat tässä harrastuksessa korkeat.

Toisaalta motoristi voi itse vaikuttaa paljonkin siihen, kuinka turvallista tai turvatonta hänen harrastuksensa on. On nimittäin huomattu, että suuri osa motoristien onnettomuuksista johtuu motoristin omasta, vääränlaisesta toiminnasta.

Turvallisuutta on pyritty parantamaan esimerkiksi tarjoamalla motoristeille ajokoulutusta sekä ajoharjoittelutapahtumia. Asennekasvatuksen kautta on pyritty vaikuttamaan esimerkiksi motoristien näyttämisen tarpeeseen, siten, että tämä tarve olisi mahdollisimman minimaalinen. Suojavarusteet ovat ajettaessa aivan ehdottomia eikä niiden laadusta kannata tinkiä. Jos sinulla on varaa ostaa moottoripyörä, on sinulla oltava varaa ostaa myös laadukkaat, juuri sinulle sopivat suojavarusteet! On myös tärkeää, että motoristi hallitsee pyöränsä ja osaa käsitellä sitä kaikissa ajotilanteissa ja että moottoripyörän tekniikka on kunnossa.

photoplast-lite